Vikarer

Som vikar i Experis vil de generelle vilkår være beskrevet i din individuelle tilknytningsaftale og jobbekræftelse.
Nedenfor finder du særlige fordele/personalegoder du har som ansat i Experis, link til overenskomst samt information om, hvordan du skal forholde dig når du fratræder.

Har du øvrige spørgsmål, er du forsat altid velkommen til at kontakte os.

Konsulenter

Som ekstern konsulent hos Experis, vil det afhænge af aftalen mellem Experis og vores kunde, hvilken måde vi beder dig, registrerer timer på. 
I din aftale med Experis vil der enten stå om du skal registrere timer direkte i kundens timerapportingsplatform eller om vi beder dig registrere timer i Experis Intelliplan portal (login finder du ovenfor ved den orange ”log ind” knap). Uanset hvilken løsning der er aftalt, vil du få tilsendt relevant link ved oprettelse og kontraktindgåelse.

Senest sidste arbejdsdag i hver måned, bedes du færdiggøre og godkende dine timer for måneden.

Værd at vide som vikar

Vikarportalen - Intelliplan Consultant Portal

Når din kontrakt er underskrevet, får du adgang til Intelliplan Consultant Portal (Vikarportal), hvor du skal registrere sygdom, ferie og andet fravær hver fredag og senest 3. hverdag i følgende måned. Det er vigtigt at du får registreret korrekt, da din registering bruges til viderefakturering af vores kunder. Brug derfor lidt tid på at læse vores guide, som er tilgængelig på din profil i Portalen, under dokumenter.

Direkte link til portalen, Klik her

 

Pension

Pensionsordning via PFA – et stærkt personalegode

Hvis du er omfattet af en pensionsordning under din ansættelse hos Experis, vil den være tegnet igennem PFA.

Din pensionsordning består af flere dele. En række forsikringer der sikrer dig lige nu og en pensionsdel, hvor du opsparing, så du kan fortsætte med at leve livet, når du engang går på pension.

Som udgangspunkt har du en basispakke på forsikringsdelen, men vil have mulighed for selv at vælge en højere dækning på nogle af forsikringerne. Det er derfor en god ide at du sætter dig ind i din pensionsordning inkl. forsikringer, så du får det fulde udbytte af den.

Ca. 1 måned efter din første lønudbetaling, sender PFA dig en besked i din e-Boks med et personligt link til et digitalt velkomstforløb. Følg dette link og få mere viden om din pensionsordning.

Herefter kan du ved at logge ind på din personlig side på Mit PFA få mulighed for at se, hvordan rammerne for din pensionsordning ser ud lige nu. Her kan du også læse mere om, hvilke muligheder du har for at tilpasse ordningen, så den passer til dit liv, samt hvad der gælder præcist for dig og hvor du finder din police.

Ønsker du en personlig samtale/rådgivning finder du kontakt info på PFA-hjemmeside eller under Mit PFA

Online kurser – opkvalificer dine kompetencer

Som vikar i Experis, ManpowerGroup har du mulighed for at få adgang til gratis online kurser via vores PowerYOU portal, der er knyttet op til SkillPort.

Her får du adgang til mange online kurser, som du frit kan gennemføre når det passer dig. Og alle dem du ønsker at tage.

Kontakt din Experis kontakt og få tilsendt link til PowerYOU portalen, hvor du får en 90 dages adgang. Adgangen kan fornys, hvis du har brug for en længere periode.

Feriefond og feriehuse

Gennem mange år har ManpowerGroup haft sin egen Feriefond, og fonden ejer 2 feriehuse. Når du er ansat i Experis, ManpowerGroup har du mulighed for at leje fondens feriehuse. Læs mere om Feriefonden her,
Manpower Login (bookhus.dk)

 

Feriefonden har 2 feriehuse:

Skagen

I det dejlige solrige nord har vi Skagen Strand Feriecenter, hvor hus 75 er i vores fulde besiddelse. Det er et godt valg for afslapning, Skagensbesøg og dejlige strande hele året rundt.

Endvidere har feriecentret gode faciliteter, som byder på uden- og indendørsaktiviteter, samt et badeland, hvor ungerne kan fornøje sig i sikre omgivelser.

Se mere information på Skagen Strands webside,
Ferie i Skagen - lej feriebolig på hotel og feriecenter Skagen Strand

 

Lalandia

Ved Rødby har vi et stort familiehus i Lalandia, hvor alt indenfor vandland og fysiske aktiviteter tilbydes. Det er valget, hvis ungerne skal aktiveres og "de voksne" også kan få en rolig aftenstund.

Se mere information på Lalandias webside,
Lalandia Feriecenter » Book Familieferie Med Badeland I Danmark

Overenskomst og lovgivning

Experis, ManpowerGroup har tiltrådt overenskomsten ”Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service”

Hvis du er ansat som funktionær kan du finde Funktionærloven på Retsinformation og søge efter ”funktionærloven”.

Som vikar hos os, gælder dansk vikarloven for dig og den som vi følger. Vikarloven kan du finde på Retsinformation ved at søge efter "lov om vikarers retsstilling".

Når du fratræder

Når din ansættelse stopper, vil du have behov for praktisk viden, som du finder nedenfor.


Restferie og optjent ferie:

Optjent ferie vil blive registreret hos FerieKonto, og være til rådighed den 15. i den 
efterfølgende måned, efter du er fratrådt.
Læs mere på www.Borger.dk, hvor du også kan se et samlet overblik over de optjente 
feriepenge, antallet af feriedage og hvilken arbejdsgiver, feriepengene er optjent hos. Det er 
også her, du ansøger om udbetaling af dine feriepenge.

Feriefridage
Da reglerne omkring feriefridage gør, at du alene kan holde 5 feriefridage om året (også selvom du skifter job), bliver "ikke afholdte feriefridage" ikke udbetalt ved fratrædelsen.


Såfremt du ikke har fået udbetalt/afholdt feriefridag i nyt job, skal du sende en mail til HR@dk.experis.com og bede om at få dem udbetalt.
Jf. overenskomsten §12, skal du gøre dette i perioden 1. januar til 31. maj, efter ferieafholdelsesperiodens udløb. Vær opmærksom på at ferieafholdelsesperioden løber i 16 måneder, efter feriefridagene er tildelt. 

 

Fritvalgs lønkonto
Hvis du er berettiget til fritvalgs lønkonto, og du ikke tidligere har fået det udbetalt, får du det automatisk udbetalt når du fratræder.

 

G-dage (dagpengegodtgørelse)
Er du medlem af en a-kasse og har du arbejdet minimum 74 timer for Experis, ManpowerGroup indenfor de sidste 4 uger, forud for arbejdets ophør, er du berettiget til udbetaling af G-dage, hvis du opfylder betingelserne. Læs mere om regler og betingelser for G-dage på Borger.dk

For udbetaling bedes du udfylde og underskrive denne Tro- og loveerklæring, som du sender til mail HR@dk.experis.com.

 

 

 

Dine kompetencer er din fremtid
og vores fælles forretningsidé

Telefon:
+45 45 90 28 00

Vores industriledende familie af brands

IT-professionelle ressourcer, projektløsninger og administrerede tjenester.

læs mere

End-to-end talent lifecycle løsninger til sourcing, styring og udvikling af talent i stor skala.

læs mere